Eurosong bez Hrvatskih predstavnika

Ispred Gradske vijećnice u Beču danas će svečano biti otvoren izbor za najbolju pjesmu Europe, Eurovision Song Contest Vienna 2015. 40 europskih izvođača, te delegacije zemalja natjecatelja danas će prodefilirati 200 metara dugim tepihom koji vodi do Gradske vijećnice. Domaćin svim gostima će biti bečki gradonačelnik Michael Häupl.

Preko 200 metara dugog crvenog tepiha, koji vodi od Ringa preko Life Ball pozornice sve do gradske vijećnice, prodefilirati će danas natjecatelji iz svih zemalja sudionica natjecanja, te brojne delegacije koje dolaze. Bečki gradonačelnik Michael Häupl (SPÖ), ORF-ov generalni direktor Alexander Wrabetz te John Ola Sand izvršni direktor eurovizijskog natjecanja pozdraviti će europske delegacije prije nastavka ceremonije koja je rezervirana samo za osobe sa akreditacijom. Današnje događanje je prva prilika da svi zaljubljenici u eurovizijsko natjecanje vide natjecatelje i ostale zvijezde koje će danas prodefilirati crvenim tepihom.

Današnje otvaranje je uvod u mnoga događanja koja slijede u idućem tjednu. Pod sloganom „Gradimo mostove“ Eurovizija kao najgledanije svjetsko natjecanje ovog tipa ući će idućih dana u skoro svaki segment života u Beču. Beč će idućih dana biti domaćin mnogim kulturnim, glazbenim i inim događanjima koji su direktno povezani sa natjecanjem. Natjecanje je dalo i veliki impuls bečkom sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva, pa su tako mnogi hoteli i hosteli već neko vrijeme ispunjeni, a konačni zamah se očekuje od ponedjeljka.


Javno gledanje natjecanja će biti upriličeno na nekoliko lokacija u gradu, a biti će praćeno odličnom gastronomskom ponudom za sve posjetitelje. Prema predviđanjima najveći broj gostiju se očekuje iz Njemačke, Francuske, Italije i Češke. Velika je zapravo šteta što na ovom eurovizijskom natjecanju nećemo moći slušati izvođača iz Hrvatske. /izvor: croative /

Nema komentara: